În Constanța s-au înregistrat șapte cazuri de infectări cu tulpina Delta, dintre care un copil de 10 ani. O femeie în vârstă de 68 de ani a murit.

O femeie a decedat fiind infectată cu tulpina Delta

Șapte persoane din județul Constanța au fost testate pozitiv cu noua tulpină Delta. Este vorba despre o fetiță de 10 ani, un tânăr de 21 de ani și alte 5 femei.

Șase persoane dintre cele șapte erau vaccinate anti-Covid-19. Câteva persoane dintre cele infectate sunt revenite recent de peste hotare.

”Dintre cei 7 pacienți, starea a 6 dintre ei este stabilă. Din păcate, o pacientă în vârstă de 68 de ani a decedat”, spun reprezentanții DSP Constanța.

Tulpina Delta în România

Tulpina Delta este cea mai agresivă dintre toate variantele de coronavirus de până acum. Aceasta atacă în special tinerii și persoanele nevaccinate.

Autoritățile din România preconizează un nou val de epidemie, de această dată cu tulpina Delta care se presupune că va face mai multe victime decât valurile anterioare.

Până la moment, în România s-au înregistrat 127 de cazuri de infectări cu tulpina Delta și 5 decese.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Iulie 2021 - 03 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.