În Drobeta Turnu-Severin, trotinetele electrice vor fi interzise în toate zonele pietonale. Cei care vor sfida noua regulă vor fi amendați și pot rămâne fără trasport.

Trotinetele electrice, interzise în Drobeta Turnu-Severin

Marius Screciu, primarul din Drobeta Turnu-Severin a spus că aceasta este o decizie grea, dar care trebuia luată. Autoritățile orașului au avut mult sesizări din partea cetățenilor, rapoarte din partea Poliției Locale despre accidente, incidente, în zonele pietonale, de promenadă și de plimbare a cetățenilor.

„Genul acesta de mijloace de transport, trotinetele în general, sunt folosite de preadolescenți, de adolescenți, între 10 și 18 ani și ei din păcate nu au simțul pericolului nici pentru ei, nici pentru cei din jur. Merg cu viteză, nu au mijloace de protecție, au lovit copii, bătrâni și am hotărât că cel mai bine este să interzicem accesul lor în aceste zone.”, afirmă acesta.

Cei care vor încălca regula, vor fi amendați

Primarul orașului a întrebat și cetățenii pe o rețea de socializare, iar 95% dintre comentarii au susținut această decizie. Potrivit autorităților, merg foarte mulți bătrâni, familii tinere în zonele pietonale și, din păcate, sunt agresați de aceste mijloace de transport.

Unele modele de trotinete elecrice au ajuns să meargă cu o viteză de 60 km/h.

Citeste si:
China va interzice anumite cântece pentru karaoke. Ce piese nu se...
China va interzice anumite...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

„Într-o primă fază vom merge cu avertismente o perioadă, o să stăm de vorbă și o să le explicăm. Dacă nu o să înțeleagă, o să mergem pe amendă și după aceea chiar o să le confiscăm trotinetele pentru că trebuie să respecte aceste reguli așa cum și șoferii trebuie să respecte reguli”, a explicat Marius Screciu, primarul din Drobeta Turnu-Severin.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.