Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunțat că masca de protecție este obligatorie în continuare în spațiile închise, iar angajații MAI verifică dacă se respectă portul măştii de protecţie. Persoanele care nu respectă măsura sunt amendați.

Masca de protecție rămâne obligatorie în spațiile închise

De asemenea, masca de protecție va rămâne în continuare obligatorie în spațiile închise și după 1 august.

Medicii preconizează un al patrulea val de coronavirus, iar Bode este de părere că „nu vor mai fi neapărat noi măsuri de relaxare„ ci vor exista „completări la cele aflate deja în vigoare”, precum mărirea numărului de participanți permis la evenimentele private.

„În continuare verificăm respectarea măsurilor de protecţie sanitară care încă sunt în vigoare. Masca, portul măştii la interior este o măsură obligatorie şi chiar o să vă dăm o informaţie legată de măsurile pe care le vom lua de la 1 august: masca va rămâne obligatorie şi după 1 august. Structurile noastre aplică în continuare sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară în fiecare zi. Transmit un mesaj cât se poate de clar, către populaţie, vă rog să respectaţi în continuare măsurile de protecţie sanitară”, a afirmat Bode.

Noi relaxări de la 1 august

Ministrul Afacerilor Interne a mai specificat că, de la 1 august, autoritățile vor introduce completări la restricțiile aflate deja în vigoare. Angajații MAI verifică pe cât este posibil dacă populația respectă purtarea măștii la interior, iar pentru cei care se abat de la regulă, li se aplică amenzi.

Citeste si:
Cîțu, prins beat la volanul mașinii în SUA: „Am făcut o greșeală...
Cîțu, prins la volan în stare...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

„Intenţionăm ca de la 1 august să venim cu o completare nu cu măsuri de relaxare neapărat noi, ci o creştere spre exemplu a numărului de participanţi la evenimente private, dar tot o relaxare în sensul bun al cuvântului poate fi catalogată şi această măsură. Vom lua aceste măsuri aşa cum ne-am angajat, dar angajamentul ăsta al nostru trebuie să aibă un partener, cetăţenii şi cetăţenii trebuie să respecte măsurile de protecţie sanitară. Nu există altă soluţie decât o campanie de vaccianre care să continue cu succes, astfel încât să nu fie nevoie să revenim aşa cum alte state au revenit la măsuri de restricţie”, a declarat Lucian Bode.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.