Un copil de 4 ani a rătăcit pe străzile din Galați, după ce mama sa l-a abandonat în apropierea Direcției pentru Protecția Copilului. Polițiștii au reținut-o pe femeie. Aceasta le-a declarat anchetatorilor că nu a avut de ales. Cu câteva minute înainte de a-și părăsi pruncul, ea spune că a cerut ajutorul instituției care se ocupa cu ocrotirea minorilor, însă angajații au refuzat-o pe motiv că micuțul are domiciliul în alt oraș. Acuzații neagă totul și spun că, de fapt, cea care li s-a plâns avea altă problemă de natură familială.

Un copil de 4 ani a fost abandonat de mamă. Femeia, DGASPC și angajații au versiuni diferite

Băiețelul a rătăcit aproape o oră pe un bulevard aglomerat până să trezească suspiciunea trecătorilor. Cineva a sunat la 112 și la scurt timp au apărut polițiștii. Copilul nu a știut să le spună oamenilor legii unde locuiește, cum a ajuns acolo și cine sunt părinții lui. Dupâ câteva ore, mama a fost identificată ca fiind o tânără de 29 de ani, recent mutată din Mangalia. Aceasta era la 60 de kilometri distanță de fiul ei, acasă la proaspătul iubit.

Femeia a declarat la audieri că nu a vrut să-și lase fiul pradă pericolului și a dorit să-l încredințeze statului. A mers cu el de mână la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Galați (DGASPC), unde le-ar fi spus angajaților că vrea să-l dea în plasament. Responsabilii ar fi tratat intenția acesteia cu superficialitate.

Ping-pong de declarații

„Doamna de acolo ( n.r. de la DGASPC) mi-a spus că da, a fost acolo, noi n-am putut să luăm copilul pentru că nu aparține de Galați. Ea aparține de Mangalia și ea se ocupă doar de copiii din Galați, ăștia ai noștri. Ea le-a zis că altfel îl abandonează pe copil, că îl lasă acolo”, a declarat o sursă din cadrul DGASPC pentru Kanal D.

Cei acuzați că nu și-au concentrat atenția asupra acestui caz au altă variantă: „Mama nu a prezentat în niciun moment intenția și nici o situație din care să rezulte un pericol iminent pentru ea sau pentru copil. Nu a cerut sprijin legat de ea sau de copil ori nevoia de ajutor în acel moment”, Tania Calcan, purtător de cuvând DGASPC Galați.

Citeste si:
Sarcină fără probleme, bebeluș mort. O tănâră de 18 ani a fost...
Sarcină fără probleme,...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


  • În acest moment, mama este arestată, iar copilul se află în grija DGASPC Galați.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.