Guvernul a aprobat o ordonanţa de urgenţă prin care este permisă intervenţia imediată de capturare sau împușcare pentru specia de urs brun, dacă acesta prezintă un comportament agresiv față de oameni.

OUG aprobat privind urșii agresivi față de oameni

Propunerea ordonanței de urgență care a fost pusă în dezbatere publică la Ministerul Mediului viza ca urșii să poată fi capturați sau împușcați dacă sunt agresivi față de oameni. Însă nu se cunoaște care este versiunea finală aprobată de Guvern.

Premierul Flori Cîțu a spus că Ministerul Mediului trebuie să vină cu un plan pe termen lung privind controlul urșilor şi s-ar putea ca ideea să fie implementată în cel mult un an.

Cazuri tot mai dese de agresiune ale urșilor

UDMR au fost cei care au insistat cu ardoare pentru adoptarea acestei ordonanțe, din cauza cazurlor tot mai dese de atacuri ale urșilor asupra locuitorilor din județele Harghita și Covasna.

În ultima perioadă, tot mai multe sunt cazurile în care urșii își părăsesc habitatul și coboară spre localități sau stațiunile turistice în căutarea hranei. Din păcate însă, există și cazuri în care animalele atacă oamenii, le intră în gospodării sau chiar în case și provoacă stricăciuni.

Retail jobs

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Iulie 2021 - 05 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.