Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a transmis că rata de infectare din mai multe țări din Europa s-a dublat. Cipru, UK şi Olanda sunt țările cu cea mai crescută rată de infectare.

Rata de infectare în țările din Europa s-a dublat

CNCAV a publicat pe pagina de Facebook un grafic ăn care ilustrează incidenţa numărului de cazuri, potrivit căreia rata de infectare s-a dublat în mai multe state europene.

Cu doar o lună în urmă, în majoritatea țărilor din Europa, cazurile de COVID-19 erau fie în stagnare, fie în scădere, câteva excepţii fiind în Rusia, Portugalia şi UK. Acum însă, Europa are parte de o creştere a incidenţei, majoritatea ţărilor având cu până la 200% mai multe cazuri de infectări.

Țările cu cea mai mare creștere din Europa

Cipru, UK și Olanda sunt țările care au înregistrat cea mai mare creștere. În Europa a crescut numărul cazurilor de aproximativ 3,4 ori , comparativ cu o lună în urmă.

„Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluţie de protecţie împotriva COVID-19. Prin vaccinare împotriva COVID-19: se reduce riscul de infectare, se reduce riscul de transmitere a virusului, se reduce considerabil riscul de spitalizare şi se reduce considerabil riscul de deces”, arată CNCAV.

Citeste si:
Cele mai bune destinații europene pentru o vacanță de vară în familie
Cele mai bune destinații...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.