Potrivit unui studiu, aproximativ 1,5 milioane de copii din lume și-au pierdut unul din părinți sau un îngrijitor din cauza pandemiei de COVID-19, în perioada martie 2020 - aprilie 2021.

Aproximativ 1,5 copii au rămas fără un părinte din cauza pandemiei COVID-19

O echipă de cercetători condusă de Seth Flaxman de la Imperial College London a calculat acest total folosind rata natalităţii şi informaţii referitoare la mortalitatea provocată de coronavirus pe baza cărora a creat modele matematice.

Întrucât datele nu sunt colectate la fel de cuprinzător în toate regiunile, numărul nu poate fi decât aproximativ şi, probabil, subestimat, au precizat oamenii de ştiinţă.

Cei mai mulți sunt din Africa de Sud, Brazilia și Columbia

Numărul copiilor care şi-au pierdut unul sau ambii părinţi în urma pandemiei este îndeosebi de ridicat în rândul populaţiei din Africa de Sud, Brazilia şi Columbia, printre alte ţări.

Per ansamblu, numărul copiilor care şi-au pierdut tatăl este de circa cinci ori mai mare decât numărul copiilor care şi-au pierdut mama. Studiul a fost publicat în revista medicală The Lancet, informează Agerpres.

Citeste si:
2,5 miliarde de tone din producția mondială de alimente sunt risipite
2,5 miliarde de tone din...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.