Premierul Florin Cîţu a anunţat că începând cu 1 august, România va avea parte de noi relaxări în contextul pandemiei de coronavirus. Acestea vizează în special evenimentele aglomerate care au loc în aer liber, dar totodată măsca de protecţie în spaţii închise va rămâne obligatorie.

Noi relaxări pentru România de la 1 august

Înainte de şedinţa coaliţiei de guvernare, Florin Cîțu a fost întrebat dacă România va adopta noi restricţii sau relaxări de la 1 august. Premierul a declarat că vor fi relaxări, în nici un caz restricții. Totuși, masca de protecție va continua să fie obligatorie în spațiile închise.

„Sunt relaxări mai mult de evenimente în aer liber. Dar ora nu se schimbă, tot ora 2,00 noaptea va rămâne. (…) Nu sunt foarte multe relaxări. Aşa cum arată acum situaţia, mergem pe ce avem, în afară de câteva lucruri pe evenimente. Eu zic că suntem într-o situaţie foarte bună”, a declarat Florin Cîţu la Parlament.

Valul patru al pandemiei

Premierul României susține că există o singură pregătire pentru un potențial al patrulea val de infectare cu coronavirus: vaccinarea.

Retail jobs

Un alt subiect pe lista problemelor ce vor fi discutate în coaliţie este despre testarea medicilor care nu s-au vaccinat.

„Sunt mai multe variante la care ne uităm. Doamna ministru a venit întâi la mine, le-am discutat, le prezintă şi acum”, a afirmat premierul.

Acesta a menționat că vaccinarea obligatorie nu este o variantă ce poate fi admisă.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Iulie 2021 - 04 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.