Hidrologii au emis cod roşu de inundaţii în judeţele Botoşani şi Iaşi. Avertizarea este valabilă pentru această zi, pe mai multe râuri și județe.

Cod roșu de inundații în judeţele Botoşani şi Iaşi

Avertizarea hidrologilor despre codul roşu de inundaţii este valabilă astăzi în intervalul orar 15.10-22.00.

Potrivit hidrologilor, din cauza precipitaţiilor abundente din ultima perioadă, a celor prognozate şi propagării, există probabilitatea scurgerilor pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici.

Acestea pot avea efecte grave de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri ale apei, cu posibile depăşiri ale cotelor normale pe râurile din bazinele hidrografice Jijia, afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Sitna, amonte S.H. Andrieşeni şi Miletin, afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Valea Rea, amonte Ac. Hălceni, în judeţele Botoşani şi Iaşi.

Inundațiile pot provoca mari pagube materiale, iar populația este îndemnată să fie pregătită pentru orice eventualitate.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Iulie 2021 - 03 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.