Un bărbat aflat la o stână din zona localităţii prahovene Măneciu a fost atacat de un urs. Victima a reușit să scape după ce câinii au tot încercat să alunge animalul.

Bărbat atacat de un urs în Prahova

Un cioban în vârstă de 71 de ani a ieşit cu oile la păscut la o stână în apropierea comunei Măneciu, au declarat reprezentanţi ai Poliţiei Prahova. Un urs l-a atacat pe cioban pe neprins de veste, zgârâindu-l pe un antebraţ şi pe abdomen, informează News.ro.

Câinii de la stână i-au sărit în ajutor ciobanul și i-au salvat viața. Plin de frică, victima a fugit acasă. Un echipaj de salvare l-a evaluat pentru a stabili traumele şi l-a dus la spital, însă bărbatul nu a rămas internat.

Tot mai multe cazuri de invazii ale urșilor

În acest weekend, mai mute persoane au solicitat serviciul 112 pentru a anunţa apariţia unor urşi în diverse zone din judeţul Prahova.

Autoritățile au transmis că urșii sunt prezenți în staţiunea Sinaia, pe strada Cota 1400, în curtea unei pensiuni, precum şi în zona Castelului Peleş, în staţiunea Buşteni, unde jandarmii au îndepărtat şapte urşi de pe străzi, în staţiunea Azuga şi în localităţile Mislea şi Izvoarele.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Iulie 2021 - 05 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.