Autoritățile au aplicat o a doua amendă pentru hrănirea urşilor pe Transfăgărăşan. O femeie din București a fost sancționată cu 500 de lei.

Amendă pentru o femeie care a hrănit urși pe Transfăgărășan

O femeie din Capitală a fost amendată cu 500 de lei după ce le-a aruncat niște mâncare unor urși pe Transfăgărășan. Aceasta a fost văzută de jandarmi, care au şi amendat-o.

Săptămâna trecută, prima amendă de acest tip a fost oferită unui bărbat din Bucureşti care a fost amendat la fel cu 500 de lei după ce a hrănit animalele sălbatice.

Turiștii sunt îndemnați să nu hrănească animalele

Jandarmii îi îndeamnă pe turiști să nu se apropie de animalele sălbatice și în special să nu le ofere mâncare, în special atunci când întâlnesc urşi să nu se apropie de ei şi să nu îi hrănească.

În ultima perioadă, tot mai multe animale sălbatice ies din pădure și sunt în căutare de hrană, iar acestea pot fi destul de agresive. Mai mulţi oameni din Harghita și Covasna au ajuns în stare gravă la spital după ce au fost atacaţi de urşi.

Retail jobs

Prima persoană amendată pentru că hrănea urșii pe Transfăgărășan

Cu doar câteva zile în urmă, un bucureştean a fost amendat cu 500 de lei pentru că hrănea urşii într-o parcare de pe DN 7C - Transfăgărăşan, în apropiere de barajul Vidraru.

"La ieşirea din primul tunel după baraj, jandarmii au constatat prezenţa unei ursoaice cu pui, dar şi a unor turişti care hrăneau animalele din autoturism. Animalele sălbatice au fost îndepărtate în mediul lor natural, iar şoferul autoturismului, un bărbat din municipiul Bucureşti, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 lei", informează Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Argeş.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Iulie 2021 - 02 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.