Inundațiile de Cod roșu au adus prăpăd în centrul și vestul României. Natura s-a dezlănțuit în mai multe localități, iar viiturile au măturat totul în cale. Oamenii s-au refugiat unde au putut; pe dealuri, în podurile caselor sau pe acoperișul acestora. Cu toții au privit neputincioși cum apele le distrug agoniseala de-o viață. Câteva dintre persoane au fost salvate de pompieri, iar alte câteva zeci au fost evacuate.

Iadul apelor a luat casele oamenilor

Puhoaie violente au inundat localitățile Abrud și Ocoliș din județul Alba. În imaginile de mai jos se observă cum apele s-au revărsat fără oprise, luând aproape tot ce le-a stat în cale cu ele. Casele și curțile oamenilor au fost inundate cu repeziciune. Viiturile au smuls mai multe case și le-au luat pe sus. Oamenii au putut doar să privească imaginile cu groază. Apele au făcut prăpăd peste tot pe unde au trecut. Zeci de mașini au fost luate de inundații și au plutit fără încetare.

Nici o cisternă, care cântărește tone, nu a rezistat în fața puhoaielor. A fost plimbată câteva sute de metri și azvârlită într-un pod. Zeci de pompieri, jandarmi și angajați de la Drumuri au intervenit de urgență ca să-i ajute pe oameni. La Câmpeni, tot în Alba, opt persoane au fost salvate din locuințele inundate, printre care și doi copii. 15 localități din județele Alba, Cluj, Hunedoara, Maramureș și Suceava au fost afectate de furtunile și inundațiile de Cod roșu. 99 de persoane au fost salvate din fața viiturii, iar traficul a fost blocat pe mai multe drumuri.

Atenționare meteorologică: Cod galben în vigoare

Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic accentuat și caniculă
Interval de valabilitate: 18 și 19 iulie

Valul de căldură va persista în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul, centrul Moldovei, iar duminică (18 iulie) și în nordul Moldovei. În aceste regiuni disconfortul termic se va menține accentuat, iar pe arii extinse indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Notă: Duminică (18 iulie) local, iar luni (19 iulie) izolat, disconfortul termic va fi ridicat și în restul teritoriului.

VIDEO AICI.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Iulie 2021 - 09 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.