O tragedie fără margini s-a petrecut la Galați. Apele Siretului au curmat viețile a doi copii. A fost nevoie de doar un singur moment de inconștiență pentru ca băieții să dispară fără urmă în râu. Părinții sunt în stare de șoc.

Doi copii au fost luați de apele râului Siret în județul Galați

„Erau acolo doi copii, se jucau, se bălăceau. La un moment dat am strigat, am vorbit cu ei să plece acasă. N-au înțeles. Eu eram la vale, aici. Unul dintre ei a zis către celălalt: „ia uite ce culoare de apă e aici”. Și s-au dus acolo. Ăla mai mare, eu, fiind aici, s-a dus după ăla mic. L-a prins de gât și s-au dus amândoi. I-am căutat, m-am băgat la adâncime. M-a luat și pe mine curentul de apă de acolo”, a declarat bărbatul care a fost martor neputincios la întreaga tragedie. El a fost cel care a alertat autoritățile pentru a începe căutările încă din noaptea trecută. Tot el le-a dat de veste familiilor.

„Al meu avea tricoul, celălalt în pielea goală. S-au tras unul pe altul și s-au dus la fund. Nu știam că vin aici. Nimic, nimic, nici eu, nici nevastă-mea”. a spus Doru Stan, tatăl unuia dintre copiii dispăruți.

Sâmbătă după-amiază, cei doi prieteni în vârstă de 14 și 15 ani se intorceau de la fotbal. Căldura i-a făcut, cel mai probabil, să se oprească și să se scalde în râul care trece prin apropierea satului.

Citeste si:
Copiii cu vârsta între 12 și 17 ani se vor putea vaccina cu Moderna
Copiii cu vârsta între 12 și...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Acum, în ciuda tuturor eforturilor de salvare, nimeni nu le mai dă șanse celor doi copii. Pe malul apei, doi colaci cu lumânâri au fost puși de rude pentru ei, așa cum zice tradiția.

„Începând cu ora 06.00 s-au reluat căutările. La primele ore, echipajul de salvare Galați a fost ajutat și de pescari, care au întins plase în aval”, Eugen Chiriță, purtător de cuvânt ISU Galați.

De altfel, nu este primul incident în această zonă. Localnicii spun că apa este adâncă și că este extrem de periculos chiar și pentru cei care știu să înnoate. De-a lungul timpului, apa a luat multe vieți. Chiar și așa, oamenii continue să se scalde aici.

Citeste si:
Copil de 4 ani, abandonat de mamă pe o stradă din Galați....
Copil de 4 ani, abandonat de...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.