Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a arătat că potrivit unui studiu realizat în SUA, vaccinarea contra COVID-19 a salvat viețile a 279.000 de americani.

Vaccinurile anti-COVID au salvat 279.000 de americani

Campania de vaccinare în SUA, desfășurată până la sfârşitul lunii iunie 2021 a salvat viața a 279.000 de americani şi până la 1,25 milioane de americani au fost scutiți de spitalizare.

„Dacă SUA ar fi atins doar jumătate din ritmul efectiv de vaccinare ar fi existat aproape 121.000 de decese suplimentare şi peste 450.000 de spitalizări. Dacă nu ar fi existat niciun program de vaccinare, decesele zilnice cauzate de COVID-19 ar fi crescut la aproape 4.500 de decese pe zi în timpul celui de-al doilea – depăşind vârful zilnic observat de 4.000 în timpul primului val din iarnă”, arată CNCAV.

Doze de vaccin administrate în SUA

Numai în SUA s-au administrat 335 milioane de doze de vaccin contra coronavirus și aproximativ 3,46 miliarde de doze la nivel global. În UE s-au administrat aproximativ 413 milioane de doze.

„Vaccinarea rămâne cea mai bună măsură de protecţie împotriva COVID-19, iar pentru un maxim de protecţie se recomandă schema completă de vaccinare”, adaugă Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Citeste si:
Orban: Cine a stabilit țintele campaniei de vaccinare trebuie să le...
Orban: Cine a stabilit...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.