Un elicopter american, Black Hawk a aterizat de urgență în piaţa Charles de Gaulle din Capitală. În urma aterizării forțate doar câțiva stâlpi de iluminat au fost doborâți. Nu există persoane rănite.

Aterizare forțată a unui elicopter american în piața Charles de Gaulle

Un elicopter militar american a aterizat forțat în această dimineaţă, în sensul giratoriu de la Aviatorilor din Capitală. Elicopterul de tip Black Hawk ar fi aterizat din cauza unei defecțiuni tehnice. Echipajul efectua un zbor de exercițiu pentru pregătirea evenimentelor de pe 20 Iulie, când elicopterul a pierdut brusc altitudine.

Piloții au reușit să intervină prompt și să aterizeze de urgență în sensul giratoriu de la Piața Charles de Gaulle. În timpul aterizării, elicopterul a avariat doi stâlpi de electricitate și o dubă. Traficul a fost restricționat în centrul Capitalei. Din fericire, nu există victime în urma impactului.

Reacția Ambasadei SUA

„Cred că pilotul a respectat foarte clar procedura.În acest moment sunt echipe la fața locului, forțele americane vor declanșa o anchetă. În acest caz, procedura a fost una foarte simplă. Ieși din formație și încerci să aterizezi într-o zonă în care să nu reduci victime, ceea ce s-a și întâmplat. Vom vedea dacă a fost o cauza tehnică sau o problemă medicală a pilotului. Specialiștii tind să spună că a fost o problemă tehnică”, a declarat Florin Jipa, de la Monitorul Apărării.

Retail jobs

La scurt timp de la întâmplare, Ambasada SUA de la București a venit cu o reacție și un mesaj în acest sens.

„Ambasada SUA este conștientă de incident și urmărim îndeaproape evoluțiile. Lucrăm alături de partEnerii noștri români pentru a rezolva situația și vom furniza informații actualizate pe masură ce vor deveni disponibile”.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Iulie 2021 - 01 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.