Managerul Operei Naţionale din Iaşi (ONRI), Beatrice Rancea, a fost plasată sub control judiciar pentru încă 60 de zile.

Potrivit procurorilor DIICOT, măsura a fost dispusă începând de marţi, ca urmare a extinderii acţiunii penale pentru deturnare de fonduri şi alte fapte de delapidare.

De la începutul lunii martie, Beatrice Rancea a mai fost plasată sub control judiciar de două ori, într-un dosar al DIICOT ce vizează nereguli financiare în urma cărora Opera ieşeană ar fi fost prejudiciată cu 5 milioane de lei. În dosar sunt anchetaţi zece angajaţi ai ONRI.

Pe 3 martie, Ministerul Culturii a suspendat contractul de management încheiat cu Beatrice Rancea pentru Opera Naţională Română din Iaşi, după ce DIICOT a instituit măsura controlului judiciar în cazul acesteia.

Un protest spontan a fost declanşat pe 7 iulie de mai mulţi angajaţi ai ONRI, în urma unei informaţii conform căreia managerul Beatrice Rancea va reveni pe funcţie după ce i-a fost ridicată măsura controlului judiciar. AGERPRES.

Retail jobs

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Iulie 2021 - 01 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.