Întâmplare șocantă în Orșova. Copiii lotului național de juniori, aflați în plin antrenament, au fost spulberați de o șalupă care mergea cu viteză pe Dunăre. Individul care o conducea, fost polițist la pensie, nici măcar nu a oprit barca să vadă ce le-a făcut elevilor. Impactul șalupei care a rupt în două caiacul copiilor a fost atât de violent încât unul dintre minori a fost la un pas să-și piardă un braț.

Accident violent pe Dunăre: copii din locul olimpic din Orșova au fost spulberați în caiac de un fost polițist

Patru copii cu vârste între 13 și 15 ani au fost doborâți de un individ care gonea pe Dunăre. Unul dintre băieții răniți a fost la un pas să-și piardă mâna atunci când șalupa s-a urcat pe caiac. Numai o minune a făcut ca minorii să scape cu viață și să fie salvați din ape de o familie care a fost martoră la scenă.

„Unul dintre ei este lovit. S-a lovit, nu știu dacă de la șalupa aceea sau de la barcă, cum s-a rupt. S-a dus la spital. Vinovat se face acel barcagiu, că nu a fost atent să conducă cum trebuie. Este singurul vinovat. În loc să oprească, să vadă ce s-a întâmplat, a plecat cu turiștii să-i ducă la mal, în loc să rămână acolo să vadă dacă au murit sau mai sunt în viață”, a declarat Viorel Botilă, profesor de Caiac-Canoe, pentru Kanal D.

Bărbatul care a lovit caiacul cu copii a plecat mai departe după acțiune. El are în jur de 55 de ani și este fost polițist de frontieră ieșit la pensie. După ce a părăsit câmpul muncii, a început să facă turism pe Dunăre, iar în mediul online își promovează șalupele și îi invită pe turiști la o plimbare pe fluviu.

În aceste momente, fostul om al legii se află la audieri, la Poliție: „ Polițiștii Postului Transporturi Navale Orșova, în colaborare cu Căpitănia Orșova, au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporată din culpă”, a transmis Andreea Rădoi, purtător de cuvânt IPJ Mehedinți.


  • Pe lângă traumele pe care le-au suferit micuții, există și pagube materiale. Un caiac de nouă metri de acel tip costă în jur de 6.000 de euro.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Iulie 2021 - 09 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.