Primăria Sectorului 4 din Capitală vrea să schimbe numele bulevardului Metalurgiei. Primarul sectorului, Daniel Băluță a propus ca numele bulevardului să fie Europa Unită, însă acesta așteaptă și alte propuneri de la cetățeni.

Primăria Sectorului 4 vrea să schimbe numele unui bulevard

Primăria Sectorului 4 din București intenționează să schimbe numele bulevardului Metalurgiei. Locuitorii sectorului pot veni cu propuneri pe pagina de Facebook a primarului sectorului 4, Daniel Băluță.

Reprezentanții Primăriei Sectorului 4 au anunțat că bulevardul este într-un proces de modernizare, iar numele actual nu mai este potrivit.

„Noi, cei din primărie, credem că în acest context, este necesară și schimbarea denumirii bulevardului Metalurgiei, denumire ce aduce aminte de o epocă demult apusă și care în mod clar nu mai este reprezentantivă acestei zonei din sudul sectorului”, a anunțat primarul Daniel Băluță pe Facebook.

Propunerea primăriei pentru noul nume al bulevardului

Europa Unită este propunerea primăriei pentru redenumirea bulevardului. Primarul sectorului 4 a anunțat pe pagina sa de Facebook că așteaptă și alte propuneri de la cetățeni.

Retail jobs

„Vă rog să vă exprimați punctul de vedere și să votați, în secțiunea de Story/Poveste a paginii mele de Facebook, pro sau contra ideii explicate mai sus. Propunerea nostră este ca noua denumire a arterei să fie „Europa Unită”, a mai spus Băluță.

Zona bulevardului Metalurgiei a fost modernizată în ultimii ani. Porțiunea dintre intersecția cu Turnu Măgurele și rondul de la Metro a fost reabilitată, iar anul acesta vor începe lucrările pe segmentul dintre sensul giratoriu și Șoseaua Berceni.

Primăria sectorului a anunțat că în lucru este și proiectul Parcului Tudor Arghezi, iar în alt capăt al arterei se finisează lucrările la complexul educațional din curtea fostului colegiu Miron Nicolescu. Totodată, au început lucrările unei noi stații de metrou.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Iulie 2021 - 01 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.