Părinții fetei din Galați au sunat la 112 pentru a anunța că fetița s-ar fi înnecat cu o jucăria, însă autopsia a scos la iveală amănunte șocante. Copila a fost bătută până la moarte, iar principalul suspect este chiar tatăl.

Fetiță de doi ani decedată în condiții suspecte, la Galați. Autopsia a dezvăluit adevărul din spatele morții sale

Inițial, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar vineri instanța a dispus arestarea lui preventivă pentru 30 de zile. În prima etapă, nici el, nici soția sa nu au vrut să mărturisească ce s-a întâmplat în realitate cu fetița. Mai exact, atunci când au sunat la 112, aceștia au anunțat că micuța s-a înnecat cu o jucărie. Echipajul de salvare a găsit-o în stop cardio-respirator și a dus-o de urgență la o unitate medicală, acolo unde au continuat manevrele de resuscitare.

Minora nu a mai putut fi salvată. Moartea ei însă le-a ridicat suspiciuni medicilor, care au găsit pe trupul copilei multe vânătăi. Legiștii au constatat ulterior că aceasta a fost bătută până la moarte. Polițiștii l-au bănuit pe tatăl copilului. Nu ar fi pentru prima oară când acesta ar fi agresiv. Bărbatul obișnuia să bea și să își ia familia la bătaie. Dacă va fi găsit vinovat, riscă ani grei de închisoare. În plus, ar putea fi decăzut din drepturile părintești.

„O fetiţă de doi ani a fost preluată de un echipaj de al nostru de la Ambulanţă. A fost găsită în stop cardiac, deşi iniţial părinţii ar fi spus că s-a înecat cu ceva. La faţa locului a ajuns şi un echipaj SMURD cu medic. S-au efectuat manevre de resuscitare timp de zeci de minute, însă fără răspuns. Nu a fost găsit niciun corp străin, nici de către personalul nostru, nici de cei de la SMURD”, a informat purtătorul de cuvânt al Seviciului de Ambulanţă Judeţean Galaţi, Mihai Polinschi.

„Cauza decesului fetiței, stabilită confirm raportului medico-legal, este hemoragie abdominală, survenită ca urmare a unei rupturi hepatice. În consecinţă, s-a dispus reţinerea tatălui, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor asupra unui membru de familie”, a precizat procurorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, pentru Viața Libertă.

Citeste si:
Un utilaj feroviar s-a răsturnat la Roșiorii de Vede
Un utilaj feroviar s-a...

Tatăl fetei „nu recunoaște fapta și își schimbă declarațiile de la o oră la alta”, au declarat surse judiciare pentru ziarul menționat. El are doi băieți din primul mariaj și doi copii din a doua relație, un băiat de patru ani și fetița decedată pe 7 iulie. O anchetă este derulată și de Protecția Copilului Galați.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Iulie 2021 - 08 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.