Român atacat de urs. Copil rănit grav după ce a fost atacat de urs. Acestea sunt doar 2 dintre titlurile care au ținut prima pagină a ziarelor ziele trecute. Atacurile urșilor sunt din ce în ce mai dese, iar autoritățile sunt într-o permanentă alertă. Ce este de făcut? Cum ne apărăm de urși?

Prof. Sabin Cornoiu, Președinte Salvamond România, a acceptat să vorbească despre acest subiect în direct în emisiunea „Dimineți cu Georgia" de la Metropola TV.

„Încercăm să venim în sprijinul turiștilor și să facem o evidență a locurilor în care urșii își fac simțită prezența. De aceea este foarte important ca cetățeni să apeleze la Dispeceratul Național Salvamond. Aici poate să solicite toate informațiile de care au nevoie. Tot prin intermediul dispeceratului, noi vom oferi toate aceste locații despre care vorbeam mai devreme.", explică specialistul.

În ultima vreme comportamentul urșilor este evident schimbat. Aceștia coboară mult mai des în comunitățile localziate la poalele munților pentru că-și găsesc mult mai ușor mâncare în curțile oamenilor. Din acest motiv, însă, ei au devenit și un real pericol pentru comunitățile în care trăiesc.

Retail jobs


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Iulie 2021 - 04 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.