Social 9 Iulie 2021 12:24 de Lorena Martin

Șapte județe din vestul, nord-vestul și sud-vestul țării intră de vineri sub un cod galben de temperaturi ridicate, în timp ce alte 10 județe vor fi sub un cod galben de furtuni și vijelii.

În Banat, Crișana, în vestul Maramureșului și în sud-vestul Olteniei, valul de căldură va persista, va fi caniculă și se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35-37 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic, a anunțat ANM.

Județele afectate sunt: Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Hunedoara, Caraș Severin, Gorj, Mehedinți, Dolj și Olt.

Cod galben de furtuni

În intervalul 09 iulie, ora 18:00 – 10 iulie, ora 23:00, 10 județe vor fi sub un cod galben de vijelii și furtuni.

„În intervalul menționat, îndeosebi în cursul nopții de vineri spre sâmbătă (9/10 iulie) și în a doua parte a zilei de sâmbătă (10 iulie), în Banat, Crișana, Maramureș și în vestul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20-40 l/mp”, anunță ANM.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Iulie 2021 - 12 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.