Prefectura Sibiu a anunţat, vineri, că a fost identificat un focar de pestă porcină în localitatea Hamba, unde au fost depistate trei suine bolnave.

"Vă informăm că în data de 9 iulie, pe raza judeţului Sibiu a fost identificat un focar de Pestă Porcină Africană în localitatea Hamba, judeţul Sibiu (ca urmare a sesizării medicului veterinar cu privire la faptul că un număr de 3 suine nu aveau o stare de sănătate bună). Au fost prelevate probe în vederea testării, iar rezultatele au fost pozitive pentru pestă porcină. Ca urmare a confirmării acestor focare, a avut loc şedinţa Centrului Local de Combatere a Bolilor Sibiu", se arată în comunicatul Prefecturii Sibiu.

Potrivit sursei citate, cele trei suine bolnave au fost ucise.Veterinarii au stabilit că zona de protecţie în jurul focarului cuprinde localităţile Hamba şi Şura Mare, pe o rază de trei kilometri. Zona de supraveghere este pe o rază de zece kilometri, cuprinzând localităţile Sibiu, Bungard, Slimnic, Daia, Nou şi Roşia. AGERPRES.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.