Prefectura Sibiu a anunţat, vineri, că a fost identificat un focar de pestă porcină în localitatea Hamba, unde au fost depistate trei suine bolnave.

"Vă informăm că în data de 9 iulie, pe raza judeţului Sibiu a fost identificat un focar de Pestă Porcină Africană în localitatea Hamba, judeţul Sibiu (ca urmare a sesizării medicului veterinar cu privire la faptul că un număr de 3 suine nu aveau o stare de sănătate bună). Au fost prelevate probe în vederea testării, iar rezultatele au fost pozitive pentru pestă porcină. Ca urmare a confirmării acestor focare, a avut loc şedinţa Centrului Local de Combatere a Bolilor Sibiu", se arată în comunicatul Prefecturii Sibiu.

Potrivit sursei citate, cele trei suine bolnave au fost ucise.Veterinarii au stabilit că zona de protecţie în jurul focarului cuprinde localităţile Hamba şi Şura Mare, pe o rază de trei kilometri. Zona de supraveghere este pe o rază de zece kilometri, cuprinzând localităţile Sibiu, Bungard, Slimnic, Daia, Nou şi Roşia. AGERPRES.

Retail jobs


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Iulie 2021 - 11 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.