Pe un drum drept, preotul, aflat în mașină cu soția și copilul, a pierdut brusc controlul volanului. Nimeni nu-și explică ce s-a întâmplat, chiar dacă tragedia a fost filmată de o cameră de bord.

Filmul unui accident greu de descifrat. Un preot a murit inexplicabil pe șosea

La volanul mașinii se afla Cristian Biru, paroh la Sălăjeni, județul Sălaj, iar alături de el soția și copilul lor în vârstă de patru ani. Brusc, acesta virează spre câmp și, într-o fracțiune de secundă, trage de volan în direcția opusă, dar nu mai reușește să redreseze mașina. Camionul de pe contrasens izbește în plin autoturismul familiei. Impactul a fost atât de puternic încât salvatorii au fost nevoiți să taie caroseria ca să îi elibereze pe cei trei din mașină.

Pe duhovnic l-au găsit fără suflare, iar pe soție, aflată în scaunul din dreapta, în stare gravă. Singura conștientă a fost fetița, pe care scaunul montat pe bancheta din spate a protejat-o de impact. Mama și fiica au fost preluate de un elicopter SMURD și duse de urgență la Spitalul Județean Cluj.

„Femeia este, în acest moment, internată pe secția de Terapie Intensivă, instabilă și în stare critică. Colegii mei medici sunt rezervați în privința pronosticului” Flavia Topan, purtător de cuvânt Spitalul Județean Cluj.

Oamenii legii încearcă să afle ce s-a întâmplat în momentele tragediei și bănuiesc că preotul ar fi adormit la volan. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, urmând a se stabili cu exactitate cauzele în care s-a produs evenimentul.

Vestea morții preotului a întristat Episcopia Greco-Catolică din Oradea. Conducerea a transmis un mesaj de condoleanțe, într-o postare pe Facebook: „Iubiți credincioși, Anunțăm trecerea la cele veșnice a părintelui Cristian Biru, paroh la Sălăjeni, județul Sălaj, în această după amiază în urma unui cumplit accident. Preasfinția Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, preoții și persoanele consacrate se unesc în aceste momente în rugăciune pentru sufletul celui adormit și sunt aproape de familia greu încercată. Rugăm pe Bunul Dumnezeu să așeze sufletul fratelui nostru, părintele Cristian în loc luminos, în loc de verdeață de unde a fugit toată durerea și întristarea. În veci pomenirea lui!”

Citeste si:
Preotul Mirea Vîrtejanu, sfaturi pentru Monica Odagiu, după ce a...
Preotul Mirea Vîrtejanu,...

VIDEO AICI.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Iulie 2021 - 09 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.