Consiliul General al Capitalei a modificat, marţi, hotărârea din 2017 în baza căreia au fost stabilite tarifele de închiriere pentru evenimentele care se desfăşoară pe Arena Naţională.

Astfel, dacă proiectul iniţial prevedea o serie de tarife cu valoare fixă pentru închirierea Arenei Naţionale, proiectul aprobat marţi stabileşte că acestea sunt doar tarifele minime.

De asemenea, dacă hotărârea din 2017 stabilea că sumele încasate vor constitui venituri proprii la Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (50%) şi Primăria Municipiului Bucureşti (50%), în baza proiectului aprobat marţi toate sumele se vor constitui venituri venituri proprii la Municipiul Bucureşti. Totodată, contractele pentru evenimente vor fi încheiate de către Municipiul Bucureşti, prin primarul general, şi nu de către ALPAB, cum prevedea vechiul document.

"Ţinând cont de investiţiile realizate în vederea desfăşurării în condiţii optime a Campionatului EURO 2020, cât şi în scopul echilibrării balanţei între venituri şi cheltuieli, apreciem că tarifele prezentate în Anexa nr.1 la H.C.C.G.M.B. nr. 59/28.02.2017 vor fi considerate ca fiind tarife minime de plecare pentru calculul noilor tarife care vor fi practicate pe Arena Naţională pentru încheierea contractelor", se arată în referatul de aprobare.

Astfel, tarifele minime de închiriere pentru evenimentele care se desfăşoară pe Arena Naţională sunt următoarele: campionatul intern de fotbal, Cupa Ligii şi Cupa României, meciuri ale echipei naţionale - 13.000 de euro/eveniment; UEFA Champions League - 28.000 de euro/eveniment, UEFA Europa League - 23.000 de euro/eveniment); evenimente culturale - 18.000 euro/eveniment); evenimente speciale, cu închiriere inclusiv a Arenei Naţionale - 30.000 de euro/eveniment; evenimente restrânse, care nu implică utilizarea gazonului şi spaţiilor din tribune - 15 euro/mp/eveniment); servicii de operare Stadion Arena Naţională - 10.000 euro/meci sau eveniment, evenimente corporate - 500 euro/oră), filmări private - 400 de euro pe oră. AGERPRES.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Iulie 2021 - 12 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.