Primăria Oradea a anunţat, luni, că operaţiunile din Sala Ghişeelor (Piramidă) au fost sistate temporar, cu excepţia încasărilor de taxe şi impozite, din cauza unui atac de tip "ransomware", care a criptat o parte din date.

"Primăria Oradea aduce la cunoştinţa publicului faptul că, în Sala Ghişeelor (Piramidă) de la parterul instituţiei, nu se poate efectua nicio operaţiune, cu excepţia încasărilor de taxe şi impozite. Situaţia a fost creată de un atac de tip 'ransomware', care a criptat o parte din date. Menţionăm că 100% din date vor fi recuperate din backup, durata restaurării acestora luând însă mai mult timp. Până la restaurarea completă a acestora, sistemul de management documente CID nu va fi operaţional", a informat, într-un comunicat, Biroul de presă al primăriei.

Potrivit sursei, în prezent se fac verificări continue pentru rezolvarea rapidă a problemei. De asemenea, administraţia locală a transmis scuze populaţiei pentru inconvenientul creat. AGERPRES.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.