O persoană şi-a pierdut viaţa şi alte cel puţin 27 au fost rănite în urma unei explozii puternice produse în noaptea de duminică spre luni la o fabrică de mase plastice situată în apropiere de Bangkok, capitala Thailandei, relatează AFP şi DPA.

Anterior, publicaţia locală Bangkok Post, citată de DPA, consemna cel puţin 21 de răniţi, remarcând că bilanţul celor răniţi ar putea să crească. Şocul exploziei a fost resimţit până la 9 kilometri distanţă, a indicat ziarul.

''Avem 27 de răniţi, care suferă în principal de tăieturi şi un mort în rândul pompierilor'', a declarat Somsak Kaewsena, şeful districtului Bang Pli, unde se află fabrica.

Deflagraţia s-a produs în jurul orei locale 03:00 (20:00 GMT duminică) în incinta unei fabrici a grupului taiwanez Ming Dih Chemical Co, situată în apropiere de aeroportul internaţional al capitalei thailandeze Suvarnabhumi. Fabrica produce materiale plastice spongioase, indică DPA.

În urma exploziei, a cărei cauză nu este deocamdată cunoscută, au fost grav afectate cartierele rezidenţiale din apropierea uzinei chimice, conform primelor informaţii.

Deflagraţia a fost urmată de un incendiu de proporţii, iar pompierii au reuşit să preia cât de cât situaţia sub control abia spre dimineaţă, după multe ore de luptă cu flăcările. Zeci de autospeciale şi elicoptere au fost mobilizate în acest scop.

Cu toate acestea, o coloană de fum negru continua să se ridice la miezul zilei de luni deasupra fabricii, fiind vizibilă până în centrul Bangkokului, la o distanţă de 35 km.

Autorităţile au dispus evacuarea imediată a locuitorilor de pe o rază de 5 kilometri de locul incidentului, de teama unor eventuale explozii. Până în prezent, circa 500 de persoane au fost evacuate în două adăposturi.

''Am ordonat (riveranilor) să se îndepărteze la cel puţin 500 de metri de sit, pentru că nu ştim dacă a mai rămas ceva care ar putea să explodeze'', a declarat pentru AFP general-locotenentul de poliţie Ampon Buarubporn.

Citeste si:
„Se caută angajați, ofer recompensă”. Lucrătorii unei fabrici din...
„Se caută angajați, ofer...

''Trebuie să aşteptăm ca incendiul să fie stins'' pentru a putea evalua pagubele, a adăugat acesta.

Luni la amiază, unii rezidenţi în vârstă care se deplasau în scaune cu rotile au fost evacuaţi la o şcoală, situată la aproximativ nouă kilometri de locul exploziei.

Aproximativ 50 de tone de produse chimice erau stocate în cinci sau şase depozite ale acestei fabrici aparţinând Ming Dih Chemical Company. AGERPRES.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Iulie 2021 - 12 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.