Doi dintre răniții în explozia de la Petromidia au fost transferați în străinătate ca să fie salvați. Au arsuri extrem de grave, iar medicii de la Floreasca nu îi pot trata aici.

Insistențe pentru trasfer în străinătate în cazul răniților de la Petromidia

Decizia autorităților a venit la o zi după ce fiica uneia dintre victimele de la Petromidia a cerut transferul tatălui său la o unitate medicală din străinătate. „Starea tatălui meu este destul de gravă, iar spitalele de la noi din țară nu sunt suficient de dotate pentru astfel de situații”, a spus fata.

În urma celor mai recente investigații, medicii au stabilit că starea pacienților internați aici este destul de gravă, dar stabilă, pentru moment, având arsuri pe 35% din suprafața corpului. Din acest motiv și-au dat acordul cu privire la transferul acestora într-o unitate spitalicească din afara teritoriului. La scurt timp, premierul Florin Cîțu a precizat într-un mesaj pe contul personal de Facebook că această hotărâre a fost luată în urma intervenției sale, iar transferul urmează să aibă loc în cursul zilei de 5 iulie.

Dosar penal pentru ucidere din culpă după explozie. Cercetările se fac in rem

În data de 2 iulie anul curent a izbucnit un incendiu violent la rafinăria Petromidia Năvodari. Instalația Hidrofinare Petrol - Motorină a fost nucleul. Șase persoane au fost rănite, una dintre ele cu arsuri pe căi aeriene și pe o mare suprafață a corpului. O persoană a murit.

„Se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală și distrugere din culpă și urmează pe parcurs să se lămurească situația care este complicată presupunând cunoștințe tehnice pentru lămurirea cauzelor. Cercetările vor dura ceva mai mult timp până se vor lămuri lucrurile. Este o anchetă penală, probabil că și cei de la Inspecția Muncii fac și dânșii propria anchetă. În ceea ce privește cauzele exploziei, sunt luate în calcul toate variantele. La anchetă vor participa specialiști din zona Inspecției Muncii și din domeniul Protecției Mediului. Nu pot să vă dau în aceste moment mai multe detalii.“, a declarat procurorul Viorel Teliceanu, șef Secție Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Citeste si:
Tragedie în Italia. Un autobuz a căzut 15 metri în gol şi a luat foc
Tragedie în Italia. Un...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Iulie 2021 - 10 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.