O explozie s-a petrecut în urmă cu puțin timp la Rafinăria Petromidia-Năvodari. Turiștii au fost alertați prin mesaj RO-ALERT. Șase persoane sunt rănite și una este dată dispărută. O victimă este în stare gravă cu arsuri pe aproximativ 45% din suprafața corpului. A fost activat Planul Roșu de intervenție.

Explozie la Rafinăria Petromidia. Șase persoane sunt rănite și una este dispărută

Se pare că ar fi fost vorba despre o explozie în zona unor rezervoare. A fost activat Planul roșu de intervenție, iar în acest moment mai multe autospeciale de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea, dar și ambulanțe SMURD și salvări au pornit către Rafinăria de la Petromidia.

„O persoană a fost preluată de elicopterul SMURD cu arsuri pe aproximativ 40% din suprafața corpului și preluată la UPU Constanța. Celelalte victime, conștiente cu politraumatisme, preluate de echipajele SMURD și SAJ, preluate de echipajele Constanța. Avem undeva la 50 de pompieri care în aceste momente acționează pentru răcirea instalației de transport al gazului și pentru lichidarea incendiului. Din păcate, este o intervenție destul de dificilă.

Colegii mei se luptă cu flăcările și depun toate eforturile. Este destul de dificil de respirat din cauza noxelor. Avem la fața locului șase autospeciale de stingere cu apă și spumă, trei ambulanțe, o autospecială de transport victime multiple și, de asemenea, avem un echipaj de intervenție CPRN și două echipaje de stingere de la Serviciul Voluntari pentru Situații de Urgență. A fost alertată și Garda de Mediu. Sunt prezenți al fața locului persoane de acolo.

Din informațiile pe care le avem, se pare că a fost vorba despre o explozie de la instalația de transport de gaz petrolier. Cauza va fi stabilită la finalul intervenției. La acest moment, colegii au transmis că a fost delimitat perimetrul și se lucrează la răcirea celorlalte tunuri cu apă, tocmai pentru a preveni extinderea incendiului. Persoana dată dispărută, au spus martorii, acesta era la locul de muncă atunci când a avut loc explozia. Este vorba despre un bărbat”, a declarat Ana Maria Stoica, purtător de cuvânt ISU Dobrogea.

Citeste si:
FOTO Chipul lui Putin, proiectat pe rafinăria Lukoil din Ploiești
FOTO Chipul lui Putin,...


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Iulie 2021 - 04 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.