Autoritățile de control au făcut descoperiri șocante în Teleorman, unde tineri cu boli neurologice sunt legați zile întregi de paturi, vitregiți de tratament pentru recuperare. Saloanele și băile centrului parcă sunt scoase dintr-un film de groază, iar scenariul este completat de o hrană ținută în condiții mizere.

Centru de tortură în Teleorman. Bolnavii mintal au parte de servicii execrabile

Imaginile surprinse în centrul de îngrijiri pentru persoane vulnerabile din Olteni, județul Teleorman, sunt revoltătoare. Pare mai degrabă un loc al terorii, nu un institut în care cineva și-ar putea găsi liniștea. Pe filmare se observă cum un bolnav se zbate pe patul de spital, fiind legat cu niște chingi de mâini și de picioare.

„Dacă este dezlegat se automutilează. Problemele la ochi le are de la faptul că se agită foarte rău!”, a motivat o asistentă.

Un astfel de pacient ar trebui să fie internat într-un spital de specialitate, având în vedere cât de gravă este starea da, însă se află în centru, probabil, de mulți ani.

„Acolo nu îl țin!”, a spus o alta.

„El necesită contenționare permanentă. Dacă este dezlegat, se automutilează. Normal, contenționarea trebuie să fie două ore și sub supravegherea medicului. Noi, neavând medic, eu nu pot să îi ofer serviciile necesare. Am făcut adresă către alți oamenii, dar acest beneficiar nu pot să-l scot la poartă, trebuie să-l îngrijesc în continuare”, a declarat Alexandra Bocancilă, directorul centrului, pentru Știrile Kanal D.

„Și, peste toate, încă o moarte suspectă. Absolut insalubru! Atât în interior, cât și în exteriorul centrului. Condiții în care nici măcar animalele nu poți să le ții, darămite oameni”, a spus un membru al echipei care a venit să verifice unitatea de îngrijire din Teleorman.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Iulie 2021 - 08 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.