Cine poate uita că, la începutul pandemiei, orașul Suceava avea să fie primul declarat oficial zonă roșie din cauza numărului uriaș de morți. Acum, când s-a văzut cu zero îmbolnăviri de săptămâni bune, primarul de acolo este recunoscător moaștelor. Ioan Lungu a declarat că procesiunea cu osemintele Sfântului Ioan cel Nou, organizată la acea vreme pe străzile orașului, i-a scăpat pe toți de COVID-19.

Primarul Sucevei e de părere că moaștele sfinților ar fi alungat pandemia din orașul pe care îl dirijează

Edilul a afirmat într-o conferință de presă că numărul de îmbolnăviri din Suceava a început să scadă treptat după ce preoții au ieșit în pelerinaj pe străzile din oraș cu racla în care se află moaștele Sfântului Ioan cel Nou. Ne este singurul de această părere. Oficialul spune că a stat de vorbă și cu persoane care se aflau internate în spital în acea perioadă, iar oamenii i-au povestit că au început să se simtă mai bine când racla cu osemintele sfinte a ajuns în curtea unității medicale.

Dincolo de acest miracol, edilul continuă să facă apel la rațiune, îndemnându-i pe oameni să nu lase totul în mâinile Celui de sus. Le repetă cetățenilor că trebuie să se vaccineze și să se protejeze în continuare de infecția virusului COVID-19. La începutul pandemiei, Suceava a fost comparată cu Lombardia, cea mai afectată regiune a Italiei, din cauza numărului uriaș de cazuri raportate. La acest moment, are zero infectări.

„Ne-a păzit Dumnezeu aici, în Suceava. Am simţit acest lucru încă din primăvară când s-a ieşit cu Sfântul pe străzi. Am avut o procesiune şi pentru această pandemie. Vin oameni la mine şi îmi spun: «Știţi domnule primar, eram la spital, când a ajuns Sfântul în curtea spitalului am simţit că am prins puteri. M-am însănătoşit». Toate au contribuit într-un fel sau altul. Mulţumim lui Dumnezeu că astăzi suntem într-o stare de normalitate în Suceava, dar lucrurile se pot întoarce oricând (…) Eu sunt un om credincios. Cred în Dumnezeu. Dumnezeu lucrează prin oameni”, a spus Lungu într-o conferință de presă.

„Eu sunt un om prudent de felul meu. Este bine să suflăm şi în iaurt. Aţi văzut ce uşor se pot întâmpla anumite lucruri, apar unele focare (…) Deşi suntem la această cotă de zero cazuri lucrurile nu au trecut. Se ştie că în perioada de vară pandemia este mai blândă cu noi. Să fim prudenţi, să vedem ce se întâmplă în perioada rece”, a completat acesta.

Citeste si:
„Autostrada electrică” a Moldovei: Un retur Suceava-București, de...
„Autostrada electrică” a...


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Iulie 2021 - 09 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.