Un hacker român, poreclit „Virus”, care a furat date confidențiale de la NASA, a fost capturat în Columbia. Bărbatul era căutat de FBI după ce în anul 2007 a infectat peste 1 milion de computere.

Hacker român, poreclit „Virus și căutat ani întregi de FBI, a fost capturat în Columbia

Calculatoare din cel puțin opt țări au avut de suferit din cauza „Virusului”, iar printre victime se numără atât persoane fizice, companii, dar și cei de la NASA. Românul reușea să distribuie virusul prin intermediul documentelor de tip PDF, iar odată ce reușea să intre în computerele oamenilor fura toate datele cardurilor bancare și astfel a reușit să facă, în timp, zeci de mii de dolari. Cei de la FBI l-au căutat ani în șir, dar au reușit să-l prindă abia zilele trecute, pe un aeroport din Columbia. Au fost făcute procedurile pentru extrădare, iar românul urmează să ajungă în spatele gratiilor în Statele Unite ale Americii.

Mihai Ionuț Păunescu ar fi unul dintre creatorii și principalul distribuitor al „Gozi”, un virus informatic puternic. El este urmărit penal în SUA pentru crearea de viruși, hacking, fraude bancare, înșelăciuni prin mijloace electronice. Acuzațiile împotriva sa au fost formulate încă din 2012. Păunescu a fost pus la dispoziția Procuraturii Generale a Columbiei după reținerea sa de către poliția națională. Ambasada Statelor Unite a fost contactată pentru inițierea procedurilor de extrădare. Din anul 2011 până în noiembrie 2012, inculpatul a conspirat pentru accesarea în mod neautorizat a unor calculatoare protejate, în scopul obținerii de avantaje financiare.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.