Casa Naţională de Pensii a anunțat că angajează 1.000 de oameni pentru evaluarea dosarelor de pensie. Perioada anagajării este pe o perioadă determinată, iar salariile se vor achita din bugetul asigurărilor sociale de stat, iar ulterior vor fi decontate din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Casa Națională de Pensii angajează 1.000 de persoane

Guvernul a aprobat o ordonanţă cu scopul de a sprijini necesităţii implementării măsurilor legislative care vizează evaluarea, recalcularea pensiilor din sistemul public de pensii.

Astfel, Casa Națională de Pensii va angaja 1.000 de persoane şi se va suplimenta numărul maxim de posturi. Posturile de muncă vor fi pentru o perioadă determinată, respectiv până la data de 31 august 2023.

Salarizarea angajaților

Potrivit OUG, salarizarea angajaților se face conform Legii cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Prin ordinul preşedintelui Casei Naţionale de Pensii Publice se va întocmi metodologia de distribuire/repartizare a numărului de posturi şi salarizarea personalului.

Salariile personalului angajat se va achita din bugetul asigurărilor sociale de stat, iar ulterior vor fi decontate din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Citeste si:
Paradox pe litoral: Salarii mari, angajați puțini. Se câștigă și...
Paradox pe litoral: Salarii...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.