Schema de despăgubire pentru sectorul HoReCa a fost lansată marți, iar aplicațiile se pot depune până la data de 20 iulie, a scris pe Facebook ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

Schema de despăgubire pentru HoReCa a fost lansată marți

"Procesul de aplicare este foarte simplu şi în întregime online. Nu vă trebuie decât maximum 3 documente: autorizaţia de funcţionare din 2019 şi 2020, şi un raport de expertiză despre provenienţa pe CAEN-uri a cifrei de afaceri pe care o poate furniza orice expert contabil sau auditor. Banii nu se vor da pe principiul primul venit, primul servit, ci vor fi daţi pentru toată lumea. Dacă se depăşeşte bugetul, vor fi împărţiţi proporţional la toţi. Deci nu există niciun stimulent să aplice cineva la începutul perioadei de aplicare şi nici la final", a precizat Năsui.

Postarea ministrului de resort este însoţită de un tutorial care arată cum se face aplicaţia pentru această schemă.

"Pentru a uşura cât mai mult viaţa oamenilor care aplică pentru aceste despăgubiri avem aici un tutorial video care arată pas cu pas cum se face o aplicaţie pentru această schemă. Sfatul meu este să-l urmăriţi şi apoi să faceţi aplicaţia, pentru că nu contează momentul în care o faceţi, aveţi la dispoziţie până pe 20 iulie. În plus faţă de video, suntem alături de dumneavoastră să vă răspundem la toate întrebările. Colegul meu, Paul, va face o sesiune de răspunsuri la întrebările dumneavoastră pe pagina de Facebook a Ministerului economiei astăzi de la ora 11:30 până la ora 14:00", a arătat Claudiu Năsui.

Retail jobs

Bugetul alocat acestui tip de ajutor de stat este estimat la 500 de milioane de euro, echivalent în lei, iar bugetul alocat Schemei pentru anul bugetar 2021, aprobat prin Legea nr. 15/2021 a Bugetului de Stat pentru anul 2021, este de 2,5 miliarde de lei. AGERPRES.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Iunie 2021 - 12 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.