Social 29 Iunie 2021 10:31

Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, susține că românii care ard gunoaie în mod ilegal ar putea să fie condamnați la închisoare. Este vorba de un proiect legislativ aflat în Parlament.

Berceanu atrage atenția că nu e vorba de omul de rând, care mai arde o creangă sau paie în curte, ci de crima organizată, care produce extrem de multă poluare și este bine coordonată.

„Azi am descoperit alte două locații în care primarii astupă gunoaiele. Cei mai prezenți în teren sunt oamenii. Ceea ce se întâmplă acum nu s-a întâmplat de 20 de ani. Oamenii nu mai au o atitudine pasivă. Populația nu mai acceptă astfel de depozitări. Primim mii de sesizări.

E relativ ușor să combați arderile ilegale, cum e la Sintești, dar e greu să monitorizezi arderile din instalații. Acolo sunt niște locații în care se ard și au potențial de îmbolnăvire a populației.

În proiectul legislativ propus se menționeazî de închisoare de până la trei ani.

Nu vorbim de oameni care au ars ramuri din curte. Ci de crima organizată”, a spus Octavian Berceanu, la postul Digi24.


Despre autor:


Ultima actualizare: 29 Iunie 2021 - 10 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.