Social 26 Iunie 2021 12:19

Sute de oameni au venit încă de vineri noapte pentru fi siguri că vor prinde o doză de vaccin anti-Covid. Moldova folosește în special seruri rusești și chinezești.

Primăria Chișinău a anunțat sâmbătă dimineață că, deși maratonul era preconizat să înceapă la ora 07.00, medicii au dat startul mai devreme pentru că sutele de oameni adunați la coadă erau nerăbdători, scrie Agora.

Evenimentul are loc în centrul Chișinăului, la Palatul Republicii, unde oamenii au venit încă de vineri noapte pentru a prinde un loc.

Moldovenii vor fi imunizați cu patru vaccinuri: AstraZeneca, Sputnik V, Sinovac și Sinofarm. Dintre acestea, doar primul este autorizat și în Uniunea Europeană. Celelalte sunt produse de Rusia, respectiv China.

Autoritățile din Chișinu au amenajat astfel locul încât oamenii care stau la coadă să fie la umbra copacilor peste zi, iar în zonă sunt puse la dispoziție apă potabilă, scaune, corturi și WC-uri ecologice. De asemenea, zona de așteptare va fi securizată de forțele de ordine.

Până în prezent, puțin peste 250.000 de persoane, adică circa 10% din populația Republicii Moldova, s-a imunizat complet prin vaccinare împotriva Covid- 19, alte 417.000 de persoane fiind vaccinate cu o singură doză.


Despre autor:


Ultima actualizare: 26 Iunie 2021 - 12 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.