Autoritățile din Satu Mare au interzis plimbările cu animalele de companie pe parcursul zilei din cauza caniculei. Măsurile au fost luate de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare. De asemenea, închiderea animalelor în automobile este strict interzisă.

Interzis plimbărilor animalelor pe timpul zilei

Autoritățile din Satu Mare au decis să interzică plimbările cu animalele de companie pe parcursul zilei din cauza temperaturilor excesive. De asemenea, șoferilor le este atrasă atenția că nu au voie să lase animăluțele în mașină.

Deciziile au venit din partea Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare și se referă tuturor animalelor, indifefent e specie, zilnic, în intervalul orar 11.00-19.00.

Conform hotărârii, se interzice transportul şi plimbarea de agrement ale animalelor. Din cauza caniculei, se interzice și mişcarea animalelor în scopul hrănirii acestora pe păşuni și orice activitate ce presupune efort fizic și le poate produce stres.

Reguli pentru animale pe timpul caniculei

O altă regulă se referă la închiderea animalelor de companie, indiferent de specie, în autovehiculele, lucru ce este interzis, chiar şi pentru perioade de timp foarte scurte.

Citeste si:
3 rase de câini cu care este comod să călătorești
3 rase de câini cu care este...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

În această perioadă cu temperaturi caniculare, proprietarii animăluțelor trebuie să le asigure ăn permanență apă și hrană. Podelele și animalele se recomandă să fie udate frecvent, iar spațiile acestora vor fi ventilate.

Angajații Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare vor organiza împreuna cu reprezentanţii MAI, ai Jandarmeriei și ai Poliției de Frontieră verificări pentru a fi siguri că animalele nu se vor afla în orele de caniculă afară sau închise în mașini.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.