Autoritățile din Satu Mare au interzis plimbările cu animalele de companie pe parcursul zilei din cauza caniculei. Măsurile au fost luate de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare. De asemenea, închiderea animalelor în automobile este strict interzisă.

Interzis plimbărilor animalelor pe timpul zilei

Autoritățile din Satu Mare au decis să interzică plimbările cu animalele de companie pe parcursul zilei din cauza temperaturilor excesive. De asemenea, șoferilor le este atrasă atenția că nu au voie să lase animăluțele în mașină.

Deciziile au venit din partea Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare și se referă tuturor animalelor, indifefent e specie, zilnic, în intervalul orar 11.00-19.00.

Conform hotărârii, se interzice transportul şi plimbarea de agrement ale animalelor. Din cauza caniculei, se interzice și mişcarea animalelor în scopul hrănirii acestora pe păşuni și orice activitate ce presupune efort fizic și le poate produce stres.

Reguli pentru animale pe timpul caniculei

O altă regulă se referă la închiderea animalelor de companie, indiferent de specie, în autovehiculele, lucru ce este interzis, chiar şi pentru perioade de timp foarte scurte.

Retail jobs

În această perioadă cu temperaturi caniculare, proprietarii animăluțelor trebuie să le asigure ăn permanență apă și hrană. Podelele și animalele se recomandă să fie udate frecvent, iar spațiile acestora vor fi ventilate.

Angajații Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare vor organiza împreuna cu reprezentanţii MAI, ai Jandarmeriei și ai Poliției de Frontieră verificări pentru a fi siguri că animalele nu se vor afla în orele de caniculă afară sau închise în mașini.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Iunie 2021 - 12 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.