Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi vor să inițieze programe educaţionale în domeniul calităţii produselor şi iniţierea de proiecte comune de atragere a fondurilor europene privind consumul sustenabil de produse. Totodată își doresc și dezvoltarea unui "Institut al Consumatorilor.

Parteneriat între ANPC și Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați

Potrivit comunicatului, ieri, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) şi Universitatea 'Dunărea de Jos' din Galaţi au semnat un acord de parteneriat.

„Cele două instituţii au convenit realizarea unui acord cadru de parteneriat, cu acţiuni de sprijin reciproc în derularea de programe educaţionale în domeniul calităţii produselor, iniţierea unor proiecte comune de atragere a fondurilor europene în domeniul consumului sustenabil de produse, dezvoltarea unor parteneriate cu universităţile şi instituţiile de profil din ţară şi străinătate.", se menţionează în comunicat.

Vor să înființeze un Institul al Consumatorului

Potrivit sursei citate, o iniţiativă inovativă la nivel naţional, propusă de cele două instituţii, vizează dezvoltarea unui "Institut al Consumatorilor".

Astfel, prin facultatea de profil, centrele de cercetare instituţionale şi departamentele specializate în programe de formare continuă, universitatea are capacitatea de a implementa proiecte de cercetare, poate organiza cursuri de pregătire şi de educaţie în domeniul calităţii alimentelor, acţiuni de conştientizare şi de promovare a unui consum sustenabil în rândul consumatorilor, informează Agerpres.

Citeste si:
Ministerul Justiției a lansat în dezbatere publică proiectul de...
Ministerul Justiției a lansat...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

"Aşa cum există programe educaţionale în diverse domenii de activitate, cum ar fi cel bancar, la fel putem organiza, împreună cu universitatea, cursuri educaţionale şi în zona de protecţie a consumatorilor", a declarat Claudiu Dolot, iniţiatorul proiectului 'Institut al Consumatorilor'.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.