Ramona Săseanu şi Liviu Popescu au fost numiți în funcția de directori generali interimari ai Societatea Română de Televiziune şi Societatea Română de Radiodifuziune. Decizia aparține birourilor permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor și nu poate fi contestată la Curtea Constituţională.

Au fost numiți directorii interimari ai SRTV și SRR

Cei doi directori interimari au fost numiți de birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor. Ramona Săseanu şi Liviu Popescu au fost numiţi directori generali interimari ai Societăţii Române de Televiziune (SRTV) şi Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) pentru o perioadă de 60 de zile.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat că pentru aceste funcții, candidaturile celor doi au fost aprobate în urma deciziei de neconstituţionalitate a Curţii Constituţionale pentru a asigura conducerea celor două instituţii. Parlamentarii PSD nu au luat parte la şedinţa de joi şi au declarat că se gândesc să atace decizia.

PSD intenționează să conteste numirile

Liderul senatorilor PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat, după ce plenul Parlamentului a fost suspendat din lipsă de cvorum, că actuala putere a procedat astfel pentru că hotărârile Birourilor nu pot fi atacate la Curtea Constituţională.

„Analizăm foarte serios să atacăm în contencios administrativ deciziile Biroului Permanent Reunit”, a anunţat Lucian Romaşcanu.

Liderul senatorilor a mai menționat că în lipsa membrilor PSD s-au ales cei doi candidați pe care tot CCR i-ar fi respins. Potrivit acestuia, legal ar fi fost ca BPR să voteze un program de audiere a unor noi propuneri în comisii, acestea să efectueze o şedinţă comună şi să emită un raport, plenul reunit să se întrunească pentru vot şi să se constate lipsa de cvorum şi BPR să voteze în urma raportului conf. art. 46 alin. 8 din legea 41/1994.

„Prin această ilegalitate puterea a reuşit să mai dea un imbold de necredibilitate Parlamentului. De asemenea, lasă în fruntea TVR o doamnă, specialistă în vrăjitoare şi cu studii neconfirmate. PSD va ataca legal, inclusiv pentru abuz în serviciu, această acţiune toxică a majorităţii”, a mai transmis senatorul PSD.

Citeste si:
Programul concertelor din 9-11 decembrie la Târgul de Crăciun din...
Programul concertelor din...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Iunie 2021 - 02 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.