Ramona Săseanu şi Liviu Popescu au fost numiți în funcția de directori generali interimari ai Societatea Română de Televiziune şi Societatea Română de Radiodifuziune. Decizia aparține birourilor permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor și nu poate fi contestată la Curtea Constituţională.

Au fost numiți directorii interimari ai SRTV și SRR

Cei doi directori interimari au fost numiți de birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor. Ramona Săseanu şi Liviu Popescu au fost numiţi directori generali interimari ai Societăţii Române de Televiziune (SRTV) şi Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) pentru o perioadă de 60 de zile.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat că pentru aceste funcții, candidaturile celor doi au fost aprobate în urma deciziei de neconstituţionalitate a Curţii Constituţionale pentru a asigura conducerea celor două instituţii. Parlamentarii PSD nu au luat parte la şedinţa de joi şi au declarat că se gândesc să atace decizia.

PSD intenționează să conteste numirile

Liderul senatorilor PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat, după ce plenul Parlamentului a fost suspendat din lipsă de cvorum, că actuala putere a procedat astfel pentru că hotărârile Birourilor nu pot fi atacate la Curtea Constituţională.

„Analizăm foarte serios să atacăm în contencios administrativ deciziile Biroului Permanent Reunit”, a anunţat Lucian Romaşcanu.

Citeste si:
Trăistariu, după ce România nu s-a calificat în finala Eurovision:...
Reacția lui Mihai Trăistariu,...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Liderul senatorilor a mai menționat că în lipsa membrilor PSD s-au ales cei doi candidați pe care tot CCR i-ar fi respins. Potrivit acestuia, legal ar fi fost ca BPR să voteze un program de audiere a unor noi propuneri în comisii, acestea să efectueze o şedinţă comună şi să emită un raport, plenul reunit să se întrunească pentru vot şi să se constate lipsa de cvorum şi BPR să voteze în urma raportului conf. art. 46 alin. 8 din legea 41/1994.

„Prin această ilegalitate puterea a reuşit să mai dea un imbold de necredibilitate Parlamentului. De asemenea, lasă în fruntea TVR o doamnă, specialistă în vrăjitoare şi cu studii neconfirmate. PSD va ataca legal, inclusiv pentru abuz în serviciu, această acţiune toxică a majorităţii”, a mai transmis senatorul PSD.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.