Social 24 Iunie 2021 09:10

Un bărbat de 36 de ani și-a uitat geanta în care avea un pistol și un încărcător cu 8 cartușe în cabina de probă a unui complex comercial din București. Angajatul magazinului unde a fost uitată geanta a sesizat Poliția, care l-a găsit pe proprietarul ce deținea ilegal arma letală și l-a arestat.

Bărbatul, care inițial a susținut că geanta nu îi aparține, a fost reținut marți, iar ulterior a fost arestat preventiv, fiind acuzat de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, în modalitatea deținerii și portului fără drept a unei arme letale.

Potrivit Codului Penal, deținerea fără drept de arme letale și muniții de acest fel se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani.

Potrivit Poliției Capitalei, Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase a fost sesizat marți prin apel la 112 de către un angajat din cadrul unui complex comercial cu privire la faptul că intr-o cabină de probă a fost găsită o geantă în care se afla un pistol.

Din primele verificări efectuate la fața locului a rezultat că arma este de tip letal, un pistol cu glonț, iar în aceeași geantă se afla și un încărcător cu 8 cartușe.

Retail jobs

Polițiștii au început investigațiile în vederea identificării persoanei care a pierdut sau abandonat geanta.

Astfel, a fost identificat și condus la audieri un bărbat de 36 de ani, acesta negând inițial că pistolul îi aparține. Bărbatul a fost reținut și ulterior arestat preventiv pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Cercetările în acest caz sunt continuate de Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.


Despre autor:


Ultima actualizare: 24 Iunie 2021 - 09 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.