USR a venit cu propunerea ca pe cărțile de identitate sa nu se mai regăsească adresele de domiciliu. Dan Barna susține că această măsura ar ușura participarea la vot a cetățenilor.

USR vrea ca adresele de domiciliu să nu mai fie introduse pe cărțile de identitate

USR PLUS a venit cu propunerea ca pe cărțile de identitate să nu mai fie incluse adresele de domiciliu. Aceștia motivează propunerea ca aspect care ar asigura „o participare la vot mult mai flexibilă și mult mai firească”, anunță copreședintele partidului Dan Barna.

Acesta nu a oferit informații suplimentare despre implemenetarea concretă a proiectului și cum ar putea avea loc acesta.

Scopul proiectului propus de USR PLUS

Barna susține că acest proiect vrea să distrugă această legătură dintre identitatea omului și existența domiciulului pe respectiva carte de identitate.

Un alt element important pe care-l vom discuta la coaliție și-l vom propune colegilor noștri, este de a nu mai avea, cum este exemplul mai multor state europene, domiciliul pe cartea pe identitate, de a desface această legătură cumva artificială în care identitatea omului este condiționată de existența domiciulului pe respectiva carte de identitate”, a declarat politicianul.

Totodată, Barna consideră că acest lucru ar ușura participarea la vot a cetățenilor.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Iunie 2021 - 01 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.