USR a venit cu propunerea ca pe cărțile de identitate sa nu se mai regăsească adresele de domiciliu. Dan Barna susține că această măsura ar ușura participarea la vot a cetățenilor.

USR vrea ca adresele de domiciliu să nu mai fie introduse pe cărțile de identitate

USR PLUS a venit cu propunerea ca pe cărțile de identitate să nu mai fie incluse adresele de domiciliu. Aceștia motivează propunerea ca aspect care ar asigura „o participare la vot mult mai flexibilă și mult mai firească”, anunță copreședintele partidului Dan Barna.

Acesta nu a oferit informații suplimentare despre implemenetarea concretă a proiectului și cum ar putea avea loc acesta.

Scopul proiectului propus de USR PLUS

Barna susține că acest proiect vrea să distrugă această legătură dintre identitatea omului și existența domiciulului pe respectiva carte de identitate.

Un alt element important pe care-l vom discuta la coaliție și-l vom propune colegilor noștri, este de a nu mai avea, cum este exemplul mai multor state europene, domiciliul pe cartea pe identitate, de a desface această legătură cumva artificială în care identitatea omului este condiționată de existența domiciulului pe respectiva carte de identitate”, a declarat politicianul.

Citeste si:
Barna: USR PLUS susține listarea Roșiei Montană în patrimoniul UNESCO
Barna: USR PLUS susține...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Totodată, Barna consideră că acest lucru ar ușura participarea la vot a cetățenilor.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.