Social 19 Iunie 2021 12:01 de Lorena Martin

Administrația Națională de Meteorologie a emis cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină în 13 județe ale țării până sâmbătă seară la ora 23:00. Aproape tot restul țării se află sub avertizare de cod galben.

Meteorologii au emis avertizări Cod portocaliu de ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină, începând de sâmbătă de la ora 12:00 în judeţele Bacău, Vrancea, Vaslui, Galaţi, Brăila, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Tulcea şi în zona de munte a judeţelor Suceava, Neamţ şi Argeş, în timp aproape tot restul ţării va fi sub Cod galben. De sâmbătă seară, vor rămâne sub Cod portocaliu judeţele Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea şi zona de munte a judeţului Buzău, iar incidenţa Codului galben se va reduce şi ea, a informat ADM.

„În intervalul menţionat, în jumătatea de est a ţării va ploua însemnat cantitativ şi vor fi pe alocuri şi manifestări de instabilitate atmosferică. În vestul Transilvaniei şi al Munteniei, în cea mai mare parte a Olteniei şi local în Banat şi zona de munte a Crişanei, după-amiaza şi seara, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, averse torenţiale, însoţite de descărcări electrice şi de intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat vijelii şi grindină”, au transmis meteorologii.

Cantitățile de apă vor depăși alocuri 20-30 l/mp, iar pe arii restrânse 40-50 l/mp.

Un alt cod portocaliu intră în vigoare sâmbătă la ora 23:00, până duminică, aceeași oră

De sâmbătă, de la ora 23.00, până duminică, la aceeaşi oră, va fi în vigoare un alt Cod portocaliu. În judeţele Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea şi zona de munte a judeţului Buzău va ploua abundent şi se vor acumula cantităţi de apă de 40-50 litri/ metru pătrat şi izolat 60-70 litri/ metru pătrat.

Ploi, local abundente, vor fi şi în Dobrogea, precum şi în celelalte judeţe din Moldova şi din estul şi nord-estul Munteniei.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Iunie 2021 - 11 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.