Ieri a fost actualizată lista ţărilor cu risc epidemiologic. Încă 22 de state se află în zona roșie și se confruntă cu un număr semnificativ de infectări cu COVID-19.

Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată

Institutul Naţional de Sănătate Publică a actualizat lista cu clasificarea ţărilor/teritoriilor în funcţie de rata de incidenţă și numărul de cazuri de infectări, conform Hotărârii nr. 40 din 17.06.2021 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

În zona roşie se regăsesc 22 de ţări, printre care India, Marea Britanie, Argentina, Columbia, Brazilia şi Africa de Sud.

Țările din zona galbenă și verde

În zona galbenă se încadrează 11 ţări, printre care Emiratele Arabe Unite, Georgia, Sri Lanka şi Tunisia.

În zona verde se află majoritatea țărilor, iar majoritatea statelor destinațiile preferate de către români pentru vacanţele de vară. În această zonă se regăsesc Grecia, Turcia, Spania, Franţa, Statele Unite ale Americii, Canada, Italia, Austria, Germania, Bulgaria şi Israel.

Citeste si:
S-a dublat rata de infectare cu COVID-19 în Europa! Țările cu cea...
S-a dublat rata de infectare...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

România se află și ea în zona verde cu o rată a incidenţei infectărilor la 1.000 de locuitori de 0,1.

Hotărârea nr. 40 din 17.06.2021 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă poate fi consultată integral aici.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.