O echipă de muncitori a escaladat marţi o statuie imensă a unei zeiţe budiste din Japonia pentru a instala o mască facială confecţionată special, demers menit să fie o rugăciune pentru finalul pandemiei de coronavirus, informează Reuters.

Operaţiunea a fost dusă la îndeplinire de patru muncitori, care au lucrat trei ore, pentru a ridica masca gigantică cu ajutorul unor frânghii până la înălţimea de 57 de metri a statuii de culoare albă, care o înfăţişează pe Kannon, zeiţa budistă a compasiunii, instalată în faţa templului Houkokuji Aizu Betsuin, din prefectura Fukushima.

Muncitorii au desfăşurat apoi masca, confecţionată dintr-un material asemănător unei plase, cu o lăţime de 4,1 metri şi o lungime de 5,3 metri, cântărind 35 de kilograme, în partea inferioară a feţei statuii.

Statuia, construită în urmă cu 33 de ani, are o scară în spirală în interior care duce până la înălţimea umerilor zeiţei. Oamenii vizitează statuia, care ţine în braţe un prunc, rugându-se pentru naşterea în condiţii de siguranţă şi pentru a cere binecuvântări pentru nou-născuţi.

Retail jobs

Administratorul templului, Takaomi Horigane, a spus că muncitorii au venit cu ideea amplasării măştii cu prilejul discuţiilor despre restaurarea statuii, deteriorată în urma unui seism care a avut loc în luna februarie. Horigane a mai spus că plănuiesc să păstreze masca până când situaţia COVID-19 va fi menţinută sub control în Japonia. AGERPRES.

Foto: (c) Houkokuji Aizu Betsuin/Handout via REUTERS


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Iunie 2021 - 02 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.