În pandemie, oamenii mai rar au dat pe la spitale, în special copiii. Controalele de rutină s-au rărit, iar acum toți vin să își verifice sănătatea dinților. Copiii din Satu Mare sunt foarte norocoși, au parte de tratamente stomatologice gratuite.

Cabinet stomatologic din Satu Mare, tratează copiii gratis

Un stomatolog a pus bazele unei asociaţii din Satu Mare, prin intermediul căreia copiii de până la 18 ani sunt trataţi gratuit. Zilnic, cel puţin 20 de copii merg la control la acel cabinet.

Mulți dintre tineri, chiar dacă au aproape 18 ani, vin pentru prima dată la un stomatolog. Toţi pacienţii care încă nu au împlinit majoratul primesc aici tratament gratuit. Acest proiect s-a lansat datorită sprijinul unor oameni și a doctorului ce a venit cu ideea.

Părinții micuților, cei mai încântați

Părinții copiilor au fost cei mai fericiți având parte de un astfel de beneficiu. Aceștia susțin că în timpul pandemiei au neglijat mersul la stomatolog, iar unele probleme dentare s-au agravat.

“E un gest foarte frumos. E bună ideea asta de a ajuta şi alţi copii care nu au posibilitatea financiară. I s-au măcinat dinții şi acum umblăm cu el la domnul doctor, nu m-am aşteptat să-i se macine dinţişorii şi să aibă deja carii.”, a spus una dintre mame.

Medicul care a pornit întreaga idee susține că pragul cabinetului său este tot mai aglomerat, nu din cauza gratuității, ci din cauza că problemele dentare ale celor mici sunt tot mai dese, iar uneori ele nu se tratează la timp.

″În ultima perioadă tot mai mulţi pacienţi ajung în cabinetul nostru, din păcate însă pe perioada pandemiei au amânat vizitele la stomatolog şi problemele dentare s-au agravat. Prevenţia ar trebui să fie cea mai importantă.”, a afirmat Bogdan Berko, stomatolog.

Asociaţia “Un zâmbet sănătos pentru copilul tău” poate fi susținută de oricine printr-o donaţie, informează stirileprotv.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Iunie 2021 - 02 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.