Autorităţile slovace au confirmat miercuri că un urs a fost cel care a ucis un bărbat în vârstă de 57 de ani al cărui trup dezmembrat a fost găsit în urmă cu două zile, evenimentul relansând dezbaterea cu privire la interzicerea vânării acestor animale, relatează AFP.

"Acesta este primul caz cunoscut al unei întâlniri fatale cu un urs din istoria modernă a Slovaciei", a declarat pentru AFP Marina Debnarova de la agenţia naţională a pădurilor Lesy SR.

Corpul dezmembrat al unui excursionist a fost descoperit luni, înconjurat de urme de urs, în valea Bansko, la o distanţă de 250 de kilometri de Bratislava.

"Bărbatul a fost muşcat de cap şi de gât, iar o autopsie a confirmat că a murit în urma rănilor provocate de un urs", a spus Marina Debnarova.

Incidentul a stârnit furia în rândul vânătorilor, care solicită abrogarea interdicţiei vânătorii urşilor pe teritoriul ţării.

"Am făcut tot ce era posibil pentru a proteja urşii. Acum este timpul să protejăm oamenii", a declarat directorul Asociaţiei Vânătorilor din Slovacia, Imrich Suba.

Potrivit acestuia, populaţia de urs brun din Slovacia, care ajunsese la doar 30 de exemplare în anii 1920, depăşeşte în prezent 2.700, cifră aflată în concordanţă cu cea a agenţiei forestiere. AGERPRE.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Iunie 2021 - 02 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.