Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunţat că 77% dintre elevii claselor terminale s-au înscris la examenele de Bacalaureat. La Evaluarea Naţională procentul e de aproape 90%.

77% dintre elevii claselor terminale s-au înscris la examenele de Bacalaureat

După un an în care au învățat mai mult în mediul online, de acasă, elevii din clasele terminale au ajuns să absolvească și să susțină examenele finale. Din păcate au existat și cazuri în care unii elevi nu au putut să își încheie mediile din varii motive, inclusiv din cauza lipsei laptop sau telefon pentru a fi prezent la orele online.

„Pentru Evaluarea Naţională sunt înscrişi peste 131.000 de elevi din cei 147.660, deci aproape 90% sunt înscrişi. În urma ultimelor verificări au fost eliminaţi acei elevi care, din păcate, n-au putut să-şi încheie situaţia şcolară. N-au fost cazuri multe, din fericire”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

148.000 de elevi din clasele terminale în acest an

Ministrul Educației a anunțat că în cursul zilei deastăzi vor fi finisate şi ultimele verificări care vizează patru judeţe. Cu privire la examenul de Bacalaureat, Cîmpeanu susține că cifrele sunt destul de îmbucurătoare, 77% dintre elevii claselor terminale s-au înscris la examenele de BAC.

„La Bacalaureat sunt înscrişi din promoţia curentă 114.143 de elevi din clasele terminale, raportat la peste 148.000 de elevi din clasele terminale, asta înseamnă un procent de 77%”, a spus ministrul.

Potrivit acestuia, din promoţiile anterioare la Bacalaureat s-au înscris aproape 20.000 de elevi.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Iunie 2021 - 02 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.