Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunţat că 77% dintre elevii claselor terminale s-au înscris la examenele de Bacalaureat. La Evaluarea Naţională procentul e de aproape 90%.

77% dintre elevii claselor terminale s-au înscris la examenele de Bacalaureat

După un an în care au învățat mai mult în mediul online, de acasă, elevii din clasele terminale au ajuns să absolvească și să susțină examenele finale. Din păcate au existat și cazuri în care unii elevi nu au putut să își încheie mediile din varii motive, inclusiv din cauza lipsei laptop sau telefon pentru a fi prezent la orele online.

„Pentru Evaluarea Naţională sunt înscrişi peste 131.000 de elevi din cei 147.660, deci aproape 90% sunt înscrişi. În urma ultimelor verificări au fost eliminaţi acei elevi care, din păcate, n-au putut să-şi încheie situaţia şcolară. N-au fost cazuri multe, din fericire”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

148.000 de elevi din clasele terminale în acest an

Ministrul Educației a anunțat că în cursul zilei deastăzi vor fi finisate şi ultimele verificări care vizează patru judeţe. Cu privire la examenul de Bacalaureat, Cîmpeanu susține că cifrele sunt destul de îmbucurătoare, 77% dintre elevii claselor terminale s-au înscris la examenele de BAC.

„La Bacalaureat sunt înscrişi din promoţia curentă 114.143 de elevi din clasele terminale, raportat la peste 148.000 de elevi din clasele terminale, asta înseamnă un procent de 77%”, a spus ministrul.

Citeste si:
Elevii au depus o plângere penală contra ministrului Educației....
Elevii au depus o plângere...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Potrivit acestuia, din promoţiile anterioare la Bacalaureat s-au înscris aproape 20.000 de elevi.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.