Social 16 Iunie 2021 11:39

Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş anunță că nouă poliţişti au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, în baza unei decizii a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş.

Procurorii au dispus în acest caz punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de 10 inculpaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată.

În perioada 23 ianuarie 2021-22 mai 2021, inculpaţii, agenţi de poliţie în cadrul DRPCIV, Compartimentul Înmatriculare şi Evidenţa Vehiculelor Rutiere Timişoara, în mod repetat au primit sume de bani cu titlu de mită, pentru a prelua şi elibera în mod preferenţial, „peste rând”, documentele pentru înmatricularea de vehicule.

Din cercetări a rezultat că, pe parcursul a numai 4 luni, în perioada ianuarie - mai 2021, aceştia ar fi pretins şi primit, prin intermediari, în mod repetat, cu titlu de mită, diferite sume de bani cuprinse între 20 şi 100 de lei, totalizând aproape 100.000 de lei, pentru neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu, respectiv înmatricularea unor autovehicule fără programare sau prin procesarea mai multor seturi de dosare de înmatriculare auto la o singură programare.

Retail jobs

În perioada menţionată, cercetările au evidenţiat înfăptuirea a 384 de acte materiale de luare de mită.


Despre autor:


Ultima actualizare: 16 Iunie 2021 - 11 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.