Organizaţiei Salvaţi Copiii România a anunțat că Clinica de Ortopedie Pediatrică şi Secţia de ORL a Spitalului "Grigore Alexandrescu" vor fi dotate cu aparatură medicală complexă în valoare de 152.000 de euro.

Aparatură în valoare de peste 150.000 de euro pentru Clinica de Ortopedie Pediatrică şi Secţia de ORL a Spitalului "Grigore Alexandrescu"

Medicii de la Clinica de Ortopedie Pediatrică vor avea la dispoziţie, pentru un diagnostic clar şi rapid, o instalaţie de radiologie mobilă C-arm de ultimă generaţie. Aparatul de radiologie mobil performant este indispensabil în chirurgia ortopedică, în intervenţii chirurgicale pentru malformaţii congenitale ale aparatului locomotor, pentru tumori osoase benigne şi maligne, traumatisme, infecţii, distrofii osoase etc. De fapt, este utilizat în majoritatea intervenţiilor ortopedice, de la tratamentul minim invaziv în urgenţă al fracturilor până la intervenţii complicate, precum cele din scolioză.

Organizaţia Salvaţi Copiii va pune la dispoziţia medicilor de la secţia ORL instrumentar de specialitate de chirurgie. Aceste dotări au fost posibile prin generozitatea donatorilor persoane fizice, dar şi a sponsorilor. Peste 4.000 de copii ajung anual la Secţia de Ortopedie de la "Grigore Alexandrescu", iar dintre aceştia aproximativ 80% necesită cel puţin o intervenţie chirurgicală.

Contribuția organizației Salvaţi Copiii România

Totodată, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" este unul dintre cele două spitale din Bucureşti care asigură linie de gardă continuă în specialitatea ORL pediatrie, având peste 30.000 de consultaţii pe an şi în medie 100 de consultaţii pe zi.

Dotările celor două secţii completează lista de lucrări de intervenţii şi echipamente medicale pe care Salvaţi Copiii le-a demarat de la începutul anului pentru a consolida capacitatea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" de a trata copiii cu patologii diverse, care ajung aici din întreaga ţară.

Salvaţi Copiii România a reuşit, în martie, în şapte zile, să strângă fonduri de peste 153.000 de euro pentru a achiziţiona două ambulanţe cu care copiii să poată ajunge la tratament şi intervenţii medicale la Spitalul "Grigore Alexandrescu".

Citeste si:
Bradul „Real Life Magic” by Untold s-a vândut cu o sumă record de...
Bradul „Real Life Magic” by...

Echipamente performante în valoare de 172.306 de euro

În aprilie au fost demarate lucrările de reparaţii şi reabilitare ale sistemului permanent de energie, pentru ca intervenţiile din sălile de operaţii şi secţiile de Terapie Intensivă ale spitalului să nu depindă exclusiv de starea sistemului naţional de energie. Costul total al reparaţiilor este de 57.632 de euro.

În mai a fost iniţiată repararea echipamentelor speciale care furnizează gaze medicale pentru alimentarea permanentă a secţiilor Chirurgie Cardiovasculară, Neurochirurgie, Cardiologie, Neurologie, Toxicologie, Pediatrie (5.300 de euro).

În cinci ani de colaborare, Salvaţi Copiii a ajuns în secţiile de Terapie Intensivă Nou-născuţi, ORL şi ATI ale Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" cu echipamente performante în valoare de 172.306 de euro - trei incubatoare, două ventilatoare neonatale, un ventilator pediatrie, două monitoare, un monitor de nerv facial, un electrocauter, un vibroscop nazo-faringo-laringian, un videofibroscop flexibil nazofaringolaringian cu video cameră şi monitor, potrivit Agerpres.

Citeste si:
Percheziții în București: False cadre medicale au vândut aparatură...
Percheziții de amploare în...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Iunie 2021 - 12 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.