Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) avertizează că virusul COVID-19 se mişcă mai repede decât vaccinurile, iar promisiunea ţărilor din G7 de a împărţi un miliard de doze către țările sărace nu este îndeajuns.

OMS lansează avertizări dure despre virusul COVID-19

Acesta este un mare ajutor, dar avem nevoie de mai mult şi avem nevoie de ele mai repede. În acest moment, virusul se mişcă mai repede decât distribuţia globală a vaccinurilor. Peste 10.000 de oameni mor în fiecare zi… aceste comunităţi au nevoie de vaccinuri şi au nevoie de ele acum, nu de anul viitor”, a declarat şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus.

OMS au avertizat că sunt necesare mai mult de 11 miliarde de doze pentru a face față virusului și a-i ține piept. Liderii formațiunii G7 au decis să doneze un total de peste un miliard de doze, în creştere faţă de cele 130 milioane promise în februarie.

Peste 87 de milioane de doze de vaccin au fost livrate de OMS

Cei de la OMS prin programul COVAX au livrat până în prezent 87 de millioane de doze de vaccin pentru 131 de ţări, mult mai puţine decât se anticipase. OMS vrea ca cel puţin 70% din populaţia lumii să fie vaccinată până la următoarea reuniune a formațiunii G7 din Germania ce va avea loc anul viitor.

Pentru a face acest lucru, avem nevoie de 11 miliarde de doze”, a spus Tedros. Totodată sunt necesare fonduri pentru a trece peste această perioadă de pandemie. Peste 16 miliarde de dolari sunt necesari pentru a finanţa pe deplin eforturile de accelerare pentru un acces uşor la diagnostic, tratamente şi vaccinuri Covid-19.

Directorul OMS pentru situaţii de urgenţă, Michael Ryan, a declarat că această sumă reprezintă mai puţin de un procent din cheltuielile globale mondiale de apărare, adăugând: „Sigur ne putem permite un procent din asta pentru a salva vieţi şi a pune capăt acestei pandemii”.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Iunie 2021 - 11 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.