Un studiu realizat la nivel de Uniunea Europeană a arătat că aproape o treime dintre cetățeni au depins de cunoștințe pentru a avea parte de serviciile medicale. Cercetarea a rezultat că românii sunt în fruntea clasamentului. 1 din 5 români a mărturisit că a fost nevoit să ofere șpagă pentru a beneficia de serviciile medicale.

1 din 5 români este nevoit să ofere mită pentru serviciile medicale

Barometrul Global al Corupției a realizat un studiu care pune din nou România în fruntea unui clasament neonorabil în Uniunea Europenă, precizează The Guardian.

În urma studiului s-a adeverit că aproape o treime dintre cetățenii Uniunii Europene au apelat la cunoscuți, rude pentru a beneficia de serviciile medicale. La această categorie, Cehia este fruntașă, cu un procent de 56%, după care Portugalia cu 46%, și Ungaria cu 41%. Media Uniunii Europene la această categorie este de 29%, aproape o treime din toți cetățenii UE.

România, în fruntea clasamentului la oferit mită

Totodată, studiul a mai abordat și o altă categorie, cea în care cetățenii oferă șpagă pentru a beneficia de serviciile medicale. La această categorie, România este fruntașa. 22% dintre români au recunoscut faptul că au fost nevoiți să ofere astfel de „atenții”. Pe locul doi sunt bulgarii cu 19% și ungurii cu 17%.

De această dată, la această categorie, media Uniunii Europene este de 6%. Belgia și Austria apar și ele în acest top, cu aproximativ 10% din populație care oferă mită. Acest lucru este o surpriză deoarece aceste țări sunt considerate net superioare din punct de vedere al civilizației.

Citeste si:
2,5 miliarde de tone din producția mondială de alimente sunt risipite
2,5 miliarde de tone din...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.